miércoles, 20 de junio de 2012

Un any després


Van començar el seu camí amb el repetit i fàcil recurs de l’herència rebuda. Però, després d’un any, el seu engany ha quedat al descobert. Mentre molts ajuntaments tenen seriosos problemes per fer front als pagaments més bàsics, a la Llagosta els fanals segueixen encesos, es paguen nòmines i seguretat social, la policia patrulla, les escombraries es recullen, els equipaments s’obren cada dia, ens mantenim a Vallès Visió, han començat una gran obra com la Plaça Concòrdia..

Han tingut fins i tot diners per remodelar l’Ajuntament. 

És més, fa uns mesos el Govern de l’Estat va posar en marxa un pla d’ajust per sanejar ajuntaments i pagar les factures pendents als proveïdors. La Llagosta no va necessitaracollir-se, hi havia recursos propis suficients per fer front als pagaments.

Es podria pensar, llavors, que el nou Govern ha impulsat durant aquests mesos un canvi de rumb en l’economia local que ha permès obrar una sorprenent i miraculosa recuperació al nostre poble.

De nou, el pas del temps és el millor jutge davant la mentida. Fins aquest mes de juny, ni tan sols han estat capaços d’aprovar un nou pressupost. És a dir, des del pressupost aprovat el novembre de 2010 fins avui, tots els pagaments, les propostes i les obres s’han realitzat amb els recursos, els diners i el pressupost que vàrem deixar els Socialistes.

No poden dir la veritat quan parlen de l’herència realment rebuda dels Socialistes. Fer-ho, els portaria a reconèixer la nostra tasca. És una herència que veiem, toquem i fem servir cada dia, anomenada: Centre Cultural, Casal d’avis, escola bressol Cucutras, escola Joan Maragall, Can Pelegrí, Casal Infantil, pavelló Riera Seca, CEM el Turó, pistes de la Pl. Europa, gespa del camp de futbol, adequació de pàrquings de l’ajuntament, del Maragall o de la Masia, urbanització dels passejos 11 de setembre, Pintor Sert o Joan Miró, de l’Av. del Turó, del carrer Estació, ampliacions i millores de voreres, el projecte i els diners per la Plaça Concòrdia, eliminació de barreres arquitectòniques, zones de jocs infantils, estació de RENFE, teleassistències, serveis d’atenció domiciliària, festa major i moltes altres coses.

Òbviament, a la Llagosta queda molt per fer. Tant de bo, el quatripartit aconsegueixi superar el llegat que els hi hem deixat.

De momenthan perdut un any en atacar-nos i li han fet perdre al nostre poble.